Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Η σύντομη ιστορία του Συλλόγου μας


Στα τέλη του 1982 με υπογραφές 25 ιδρυτικών μελών υποβάλλεται το αρχικό καταστατικό στο Πρωτοδικείο Χανίων για την ίδρυση του «Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Βρυσών». Εγκρίνεται τον επόμενο χρόνο και με Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή λειτουργεί μέχρι το 1984 οπότε γίνεται η πρώτη Γενική Συνέλευση. Γράφονται ακόμα 86 μέλη και πραγματοποιούνται οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τη χρονιά αυτή, το 1984, είναι πολύ δραστήριος ο Σύλλογος με διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων.
·      Αποκτά στέγη ενοικιάζοντας το κατάστημα του Μανώλη Πολογιώργη (βιβλιοπωλείο Σταυγιανουδάκη).
·      Παραγγέλνει και κατασκευάζει 5 τραπέζια και 20 καρέκλες.
·      Εκδίδει ημερολόγιο.
·      Πραγματοποιεί ημερίδα με συνάντηση όλων των Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων του Αποκόρωνα, στην οποία καλούνται 34 κοινότητες, 26 πολιτιστικοί Σύλλογοι, 13 σύλλογοι από την Αθήνα, τον Νομάρχη, τον Επίσκοπο και πολλούς άλλους επίσημους καλεσμένους.
·      Οργανώνει 4ήμερο εθελοντικής καθαριότητος του χωριού.
·      Πρωτομαγιάτικο κρητικό πανηγύρι.
·      4ήμερες εκδηλώσεις τον Αύγουστο «ΒΡΥΣΕΣ 1984» σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθηνών κατά τις οποίες γίνεται: Κινηματογραφική βραδιά με προβολή ταινίας, Θέατρο σκιών, χορωδία, έκθεση ζωγραφικής και λαογραφική έκθεση, καθώς και κρητική βραδιά.
Μετά τη θητεία του Δ.Σ. ο σύλλογος αδρανεί για τα επόμενα χρόνια.
Το 2003 γίνεται μια προσπάθεια για επαναλειτουργία του Συλλόγου αφού πρώτα γίνεται στο Πρωτοδικείο Χανίων τροποποίηση του καταστατικού και αλλαγή του ονόματος σε «Πολιτιστικός Σύλλογος Βρυσών Αποκορώνου». Γίνονται εκλογές και το νέο Δ.Σ. οργανώνει κρητική βραδιά στην αυλή του Δημ. Σχολείου για 2 χρονιές και μετά ξαναπέφτει σε αδράνεια.
Σήμερα, το 2012, μετά δηλαδή από 10 περίπου χρόνια ξαναγίνεται μια δεύτερη προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Συλλόγου, εκδηλώνοντας οι Βρυσιανοί μια σπουδαία δυναμική. Μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει περισσότερες από 170 εγγραφές μελών. Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση και εκλέχθηκε κανονικό Διοικητικό Συμβούλιο. Ξεκινάει μια καινούργια εποχή για το Σύλλογο.
Το νέο Δ. Σ. έχει φτιάξει ήδη τον προγραμματισμό του για νέες δράσεις, όπως παρουσιάστηκαν και στη Γενική Συνέλευση στις 4/10/12, από τις οποίες έχει πραγματοποιηθεί προς το παρόν μια εκδρομή και ετοιμάζονται σύντομα κι άλλες δραστηριότητες.
Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψει σιγά σιγά η ελπίδα να γίνουν ξανά οι Βρύσες ένα πολιτιστικά δραστήριο χωριό για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι. Χρειαζόμαστε όλοι να προσφέρουμε δουλειά και ιδέες. Να μη λείψει κανείς από την προσπάθεια αυτή.
 Β.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου